Tel. | |
---|---|
Fax | |
Telefon komórkowy | |
Infolinia | |
Strona WWW |
Miód wielokwiatowy Pochodzi z nektaru zbieranego przez pszczoły z różnych gatunków roślin uprawnych łąkowych, leśnych, górskich. Miód wrzosowy W stanie płynnym ma zabarwienie czerwonobrunatne i konsystencję średniogalaretowatą. Ma silny aromat przypominający zapach kwiatu wrzosu. Miód akacjowy Zawiera dużą ilość fruktozy co powoduje że krystalizuje się powoli. Czysty miód ma barwę jasnokremową. Miód lipowy Wyróżnia się aromatem, przypominającym woń kwiatów lipy oraz ostrym, lekko gorzkim smakiem. Wykazuje działanie napotne, przeciwgorączkowe, przeciwskurczowe, wykrztuśne, uspokajające. Miód spadziowy Jest barwy ciemnej. Zapach lekko korzenny, smak łagodny, mało słodki. Wykazuje działanie przeciwzapalne, aseptyczne, wykrztuśne. Miód rzepakowy Polecany przy miażdżycy, chorobach wątroby i dróg żółciowych oraz w stanach zapalnych dróg oddechowych. Miód gryczany Pochodzi z nektaru gryki, o barwie brunatnej, po skrystalizowaniu brązowej. Ma korzystny wpływ na układ immunologiczny człowieka. Zalecany w leczeniu schorzeń układu krążenia.
zdrowie i uroda / zioła i miody